Ooldouz Pouri er et nytt talent fra en skjult verden av iranske kvinnelige sangere.Som elev av Mahsa Vahdat har hun gått en god skole i å lære persisk sangkunst. Samtidig som amerikanerne øker sanksjonene mot landet hennes til et kvelende nivå, er hun ute med et album som har den talende tittelen «Waiting for the Dawn».

Hun har fått med seg et godt lag av norske musikere: På gitar deltar Olav Torget, på bass Gjermund Silset og på trekkspill Jovan Pavlovic. I tillegg medvirker den iranske perkusjonisten Ali Rahimi som også har spilt på flere Kirkelig Kulturverksted-utgivelser med Mahsa og Marjan Vahdat.

Repertoaret til Ooldouz Pouri er nesten utelukkende sanger fra det aserbaijanske Iran. Aserbaijan-tyrkere er Irans største etniske minoritet og teller 20% av befolkningen. De fleste av dem bor i den nord-vestligste delen av landet og i hovedstaden Tehran hvor Ooldouz selv bor. Hun har allerede opptrådt på scener både i Sverige og Norge og deltok med to spor på albumet «Songs in the mist – young Iranian female voices» som kom på Kirkelig Kulturverksted i 2016.

Sangene på det nye albumet til Ooldouz Pouri er for det meste av eldre dato. De tilhører populærkulturen i Iran og Aserbaijan og hadde sin glanstid i 50- og 60-årene, ofte innspilt på plate av store divaer mens plater med kvinnelige solister fortsatt var tillatt for salg i Iran. Ooldouz ønsker å bringe denne musikken fram i lyset igjen på sitt nye prosjekt. Sangene som for det meste fremføres på Azeri, et språk som tilhører den tyrkiske språkfamilien, handler om kjærligheten med sine utallige fasetter av søtt, salt og bittert. Musikken gir oss assosiasjoner til stilarter fra Portugal, Argentina og Øst-Europa, men det er en umiskjennelig orientalsk grunntone i det hele.

Produsert av Mahsa Vahdat og Erik Hillestad. Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet.